Večeře pro zimní dny
Nejlepší večeře pro lidi oslabené v zimním období jsou zapékaná jídla jakéhokoli druhu. Takže doma zapékáme od zelí přes kapustu, pórek až po dýni vše. Pro mě osobně je nejmilejší jídlo jakákoli tepelně upravená zelenina.
Jedním z mých nejoblíbenějších jídel je trojbarevný losos od Lenky Požárové z edice Což takhle dát si … dýni.
Kuchařka už se mi dávno někam zatoulala, ale tenhle recept zůstal. Zbytek rodiny si lososa peče v troubě, já si dám tu práci a zapeču ho s dýní hokkaido nakrájenou na tenké plátky a klasickým špenátem (dělám si ho poctivý s bešamelem a česnekem), takže v zapékačce je nejdřív špenát, pak vrstva dýně, potom syrový losos, potom zase dýně a nakonec špenátová pokrývka. Zapeču do zlatova a všechno to bez brambor sním!