Variace na plněné papriky pro školáky i k večeři
Nastává sklizeň paprik, i nám už na balkóně na keříčcích dozrávají, o ačokče nemluvě.
Možná teď na začátku roku nepohrdnete receptem, kde jednou mouchou sfouknete večeři i svačinku pro školáky na druhý den.
Našim školačkám jsem nachystala tepelně neupravenou verzi ze syrových, na půlku rozkrojených paprik, naplněných pomazánkou ze strouhané ředkvičky, mrkve, nasekané petrželky kudrnky, strouhané goudy a nivy a pojidla ve formě másla, zakysané smetany či sýru žervé. Papriky jsem ještě nazdobila plátkem rajčete, petrželkou a trochou konopných semínek.
K večeři potom tepelně upravená naprosto skvělá variace téhož. Do společného základu z petrželky, ředkvičky, goudy a nivy jsem přidala dva stroužky česneku a čerstvě mletý pepř a plnila na poloviny nakrájené papriky a ačokču. Zapékala jsem 10 minut při 200°C a pro děti, aby neremcaly nad příliš zdravým pokrmem, a nenažrané dospělé (tedy sebe) jsem na závěr posypala trochou slaniny. Náramná dobrota, která svědčí nejen chuťově méně oblíbeným zeleným paprikám, ale i velmi specifické ačokče.