Tvarohové pečené knedlíky
Toto je starý krajový recept z Plzeňska. Máte-li kvalitní a výtečný tvaroh v bio kvalitě jako my v našem farmářském obchůdku, nic vám už nebrání vyzkoušet tuto dobrotu. Naše děti mají moc ráda omáčky, ale protože doma téměř nevaříme maso, vyrábím různé zeleninové mixované a k nim celou řadu různých knedlíčků, nočků a halušek, abychom měli větší pestrost chutí. Tyto knedlíčky patří mezi naše nejoblíbenější.
500 g vařených brambor, 250 g tvrohu, 90 g hrubé mouky, 50 g libovolné celozrnné mouky, 1 vejce, sůl, sádlo či olej na vymaštění plechu
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháním s ostatními surovinami vytvoříme těsto podobné klasickému bramborovému těstu. Z něj vytvarujeme malé kulaté knedlíčky, klademe je na vymaštěný plech a pečeme 20 – 30 minut na 200 °C.
Knedlíčky se výtečně hodí ke guláši (třeba z hlívy ústřičné), já jsem k nim tentokrát dělala smetanovou omáčku ze žampionů.