Svatomartinské rohlíčky
Tyhle rohlíčky nejsou ale vůbec zdravé, zato jsou tak jednoduché, že je upekla moje šestiletá Hanička úplně sama. To je někdy větší přidaná hodnota než sebezdravější recept. :-)
Na počest svatého Martina koupila 1 šlehačku, 1 Heru a přimíchala 400 g mouky. V receptu z waldorfského Věnečku je uvedená hladká bílá, já jsem Haničce smíchala 200 g hladké mouky a 200 g celozrnné jemně mleté špaldové mouky.
Vypracovala těsto a daly jsme ho na 2 hodiny odpočinout do lednice. Z tohoto množství se těsto nakrájí na čtvrtiny, ty se potom rozválí na placky, a ty se nakrájí na osminy. Trojúhelníčky se naplní povidly nebo makovou či tvarohovou náplní a pečou na 160 C do růžova. My jsme je naplnily domácími hruškovými povidly a domácí dýňovou marmeládou podle Kuchařky ze Svatojánu. Byly famózní. Svatý Martin a jeho štědrost budiž pochváleni! :-)