Provensálské krackery
Nejsem příznivcem slaného mlsání, můj jediný hřích je čokoláda. Rozplývám se blahem při představě velkého kusu kvalitní mléčné čokolády namáčené do horkého čaje s mlékem… :-)
Nicméně byl mi dán úkol, abych připravila pro společné občerstvení něco slaného, a tak jsme tedy s dětmi upekly tyto krackery:
200 g špaldové mouky celozrnné (ideálně čerstvě mleté a prosáté)
50 g pohankové mouky
130 g másla
sůl, provensálské koření, lněná a sezamové semínka
na drobno nakrájená sušená rajčata naložená v oleji (dle chuti)
tolik rajčatové šťávy, aby vzniklo vláčné a nelepivé těsto.
Těsto rozválíme, rádýlkem vykrojíme sušenky a pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Sušenky jsou výborné samotné, my jsme si je přikusovali i k zeleninové polévce.