Pečená velikonoční vajíčka
Tenhle zajímavý nápad jsem našla na stránkách Čarujeme. Docela dobře zapadá do mého konceptu vaření a pečení hrou.
http://carujeme.cz/jak-upect-velikonocni-dorticky-ve-vajecne-skorapce/
Celý postup je tam dokonce možné zhlédnout na videu, takže jej zvládne i cukrář amatér, za něhož se považuji. :-)
Jen těsto, které doporučují, musí být nějaký renonc, protože kynuté těsto by do skořápek určitě nešlo nalít.
Zvolte si tedy těsto dle svého uvážení tak, aby bylo dostatečně tekuté a dalo se vpravit úzkým otvorem dovnitř vajíčka.
My jsme umíchaly toto jednoduché a dobré hrníčkové těsto:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky, 1/2 hrnku ovesných vloček jemně mletých, 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 balíček bezfosfátového prášku do pečiva, 1 hrnek cukru (muscovado), 1 lžíce pravého vanilkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek (rostlinného) mléka. Pro tenhle případ jsme ho o trochu víc zředily mlékem, aby šlo lépe nalévat.
Nejraději z něj děláme muffiny, do nichž ještě přidáváme červený rybíz. Je to pro nás jedna z nejchutnějších rybízových buchet. V originálním receptu jsou ještě do těsta přidané kousky bílé čokolády, z nichž já jsem byla nadšená, ale zbytek rodiny protestoval. Takže za mě: s čokoládou delikatesa. :-)